Formació i docència

TALLER DE REFLEXIÓ TEÒRIC/CLÍNIC SOBRE L’ACOMPANYAMENT TERAPÈUTIC
Iniciat el gener de 2014

Adreçat a: acompanyants terapèutics, acompanyants, psi, infermers, gestors de casos, auxiliars de tutela, educadors socials i tots aquells professionals que realitzen la seva tasca en el medi natural de les persones que necessiten d’un suport més ampli i individualitzat, en l’àmbit de la salut mental, la discapacitat intel·lectual, les addiccions, l’autisme, les necessitats educatives especials, les demències i les seqüeles neurològiques, entre d’altres.

Aquest és el primer TALLER DE REFLEXIÓ TEÒRIC/CLÍNIC sobre Acompanyament Terapèutic realitzat per l’Associació d’Acompanyament Terapèutic de Barcelona.

Objectiu del taller: oferir un espai de formació, reflexió i acompanyament als professionals que treballen en l’àmbit quotidià dels usuaris/pacients, realitzant funcions d’acompanyament terapèutic o similars en l’àmbit comunitari i domiciliari. És el que anomenem “espai d’acompanyament a l’acompanyant terapèutic”. Què fem quan fem d’acompanyants terapèutics? Quin és l’objectiu de la nostra tasca? Què ens passa? Què ens trobem en el dia a dia? Com reaccionem davant les situacions conflictives? Com ens posicionem davant els familiars? Què fem? Què diem? Què no hem de fer ni de dir? Com entenem el què passa en la relació amb aquella persona? Què aportem amb el nostre rol? I els nostres límits? Com anem construint el cas amb la resta de l’equip? Com anem construint un vincle terapèutic amb la persona? Com i quina informació recollim i transmetem? Com ens inserim en un equip?… moltes preguntes que es fan en aquesta trobada amb l’altre des d’un rol tan proper i amb un marc tècnic i conceptual tan necessari i tan poc definit a priori.

El taller treballa amb una metodologia entre la presentació clínica i el grup d’estudi, sobre els casos aportats pels assistents, ja sigui en forma de vinyetes, escenes, anècdotes clíniques o situacions conflictives, amb l’ànim d’establir un espai de participació i aprenentatge enriquidor per a tots. Compartint el material bibliogràfic existent sobre aquesta temàtica i altres temes relacionats, i reflexionant amb la mirada supervisora del conductor del taller. I amb la participació de diferents professionals convidats que aporten la seva expertesa al grup.

Per a més informació:
escolaat.bcn@gmail.com
Tel. 656669503

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s